wp69f99646.png

BEWEGING EX-MOSLIMS VAN BELGIË - MOUVEMENT DES EX-MUSULMANS DE BELGIQUE

wp1f64627c.png
wpe9143178.png
wp3a066fc9.png
wp1e2da4b2.png
wp1099933a.png
wpa0baa23e.gif

Ex-moslim van Berberse afkomst doet zijn verhaal (31 Mei 2011)

 

Ik ben geboren in een praktiserende islamitische familie, die mij heel vroeg naar moskeeën gestuurd heeft om mij met de Islam vertrouwd te maken; In feite kwam het erop neer dat ik honderden teksten moest van buiten leren in een taal die mij volkomen vreemd was en zonder  dat ik ook maar enige uitleg of vertaling kreeg. Het enige waar we recht op hadden waren pestrijen, slagen en beledigingen. Het is waar dat ik al deze teksten van buiten geleerd heb want als kind had ik een excellent geheugen en het was de enige manier om een beetje aan de repressie te ontkomen. Een fout maken tijdens het reciteren van de Koran in het bijzijn van de Imam was een vrijgeleide voor de Imam om ons onmiddellijk een reeks slagen te krijgen alsook vernederingen tegenover een vijftigtal kinderen.  

 

Ik wil er nog aan toevoegen dat ik toen pas 5 of 6 jaar oud was. Bijkomend detail: mijn vader heeft ons van de moskee gehaald nadat de Imam totaal de pedalen kwijtraakte tijdens een collectieve afstraffing, terwijl hij verondersteld werd ons les te geven en hij de nagel van de grote teen van mijn oudere broer gescheurd heeft. Mijn broer was toen 8 à 9 jaar oud en hij is naar huis gegaan met een teen waar het bloed uitspoot.

 

Mijn kennismaking met de islam is dus onmiddellijk met geweld gepaard gegaan. Men zou kunnen denken dat dit een uitzondering is, maar helaas, nadat we verhuisd zijn van Vlaanderen naar Wallonië, wou mijn vader ons terug naar de plaatselijke moskee brengen voor een "nieuw begin" met de studie van de Islam, hoewel de indoctrinatie in familiekring nooit gestopt is (eeuwigdurende bedreigingen van ongelovigen met de hel, kritiek op alles wat niet islamitisch is, belediging van Joden, rituelen, feesten, ...).
 

Helaas moest de nieuwe imam niet onderdoen voor de vorige. Hij had zich gespecialiseerd in racistische beledigingen tegen zwarte kinderen die door hun ouders aan hem toevertrouwd waren om hen waarden bij te brengen. Zijn favoriete uitspraak was "stinkende neger" in het Berbers. Hij had een andere specialiteit, namelijk straffen met elektrische schokken (met aan kabel van zijn naaimachine). Op een dag heeft hij mijn kleine broertje naar zijn prive-kamer gebracht, vanwaar de 8-jarige jongen omtsnapt is en de straat op liep om nooit meer naar de moskee terug te keren.
 

Ik was geschokt, ik wou hem helpen, maar tegelijkertijd was ik bang om hetzelfde lot te ondergaan. Ik ben echter steeds moslim gebleven (min of meer praktiserend) tot de leeftijd van 26-28 jaar. Ik bedoel dat al deze gebeurtenissen niet echt mijn geloof aangetast hadden. Ik heb mezelf altijd als moslim beschouwd, omdat ik zoals de meeste moslims niet echt veel over Mohamed en de Islam wist. Ik kende veel soera's van buiten, wist hoe ik moest bidden, vasten, ...

Op een dag begon ik een beetje dieper graven en heb het leven van Mohammed bestudeerd alsook de geschiedenis van het ontstaan ​​van de Islam. Kortom, ik wilde er meer over weten. Tot mijn ontzetting ontdekte ik al de verschrikkingen, wreedheden, moorden, berovingen, verkrachtingen in de boeken over het leven van de profeet Mohamed (sira nabawiya) en in de Koran en de Hadith. Ik had moeite om mezelf ervan te overtuigen dat dergelijke verhalen zwart op wit geschreven stonden in de grootste islamitische collecties. Onderzoek na onderzoek bevestigde de verschillende aantijgingen. Daarna heb ik andere afvalligen ontmoet die juist dezelfde verhalen vertelden. Ik kon niet meer anders dan de Islam categoriek verwerpen en tot de status van sekte te degraderen.

Kortom, ik ben definitief afvallig geworden omdat de Islam tegen al mijn humane principes is. Ik herken mij echt niet in deze wrede godsdienst door Mohamed en zijn companen ingesteld als goddelijke religie. Integendeel, ik zeg vandaag dat deze hele ideologie een belediging is van de Scheppeer als die al zou bestaan


Ik kan iedereen alleen maar aanmoedigen om zich te informeren en om hun dogma grondig te bestuderen, te beginnen met de studie van het leven van de persoon waarvan ze geloven dat hij een profeet is. Ofwel zullen ze nog fanatieker worden als ze ontdekken dat Allah niet van zwakkelingen, ook gematigde moslims genoemd, houdt ofwel zullen ze zich eindelijk bevrijden van deze kwaadaardige sekte ​​en eindelijk met het echte leven beginnen.

 


GETUIGENISSEN EX-MOSLIMS