wp69f99646.png

BEWEGING EX-MOSLIMS VAN BELGIË - MOUVEMENT DES EX-MUSULMANS DE BELGIQUE

wp1f64627c.png
wpe9143178.png
wp3a066fc9.png
wp1e2da4b2.png
wp1099933a.png
wpa0baa23e.gif
De positie van de vrouw is een van de meest controversiële onderwerpen in de Islam. De situatie van de vrouw in de meeste islamitische landen, maar ook in islamitische gemeenschappen in landen met een niet-moslim meerderheid is op zijn zachtst gezegd voor verbetering vatbaar. We denken dan aan meisjes die heel vroeg uitgehuwelijkt worden, aan polygamie, aan vrouwen die zonder uitleg verstoten worden, aan vrouwen die na het aangeven van een verkrachting in de gevangenis gegooid worden, ...
Moslims gaan hierover heel hard in het defensief. De argumentatie is doorgaans dat deze fenomenen “cultureel” zijn en niets met de Islam te maken hebben. Mohammed heeft met de stichting van de Islam aan vrouwen rechten gegeven die zij tevoren nooit hadden en heeft de situatie van de vrouw op een revolutionaire manier verbeterd, ... beweren moslims.
Doelstelling van deze pagina is om aan de hand van een aantal teksten “misverstanden” in verband met de positie van de vrouw in de Islam uit de weg te ruimen en om een aantal redeneringen en denkwijzen die in verband met dit onderwerp gebruikt worden te doorprikken.
STUDIE VAN DE ISLAM

Vrouw zijn in de Islam