wp69f99646.png

BEWEGING EX-MOSLIMS VAN BELGIË - MOUVEMENT DES EX-MUSULMANS DE BELGIQUE

wp1f64627c.png
wpe9143178.png
wp3a066fc9.png
wp1e2da4b2.png
wp1099933a.png
wpa0baa23e.gif
We geven hier een lijst met aanbevolen lectuur in verband met de Islam.

BOEKEN
wp865d48c4.gif

Het leven van Mohammed, Ibn Ishaak

Een Nederlandse vertaling van de oudste en belangrijkste biografie van Mohammed kan je kopen op deze link. In vergelijking met de Engelse vertaling ontbreken er delen. Niet alles is dus in de Nederlandse vertaling overgenomen. Voor mensen die het Engels niet machtig zijn is dit een interessant boek.
wp6155e32d.png

De Islam voor ongelovigen, Koenraad Elst

Dit is een vlot leesbare inleiding op de Islam. Het schetst de Islam in een breder kader en geeft goede achtergrondinformatie.


De historische Mohammed, de verhalen uit Medina

Dit boek van de hand van de Nederlandse Arabist Hans Jansen is een biografie van de Profeet van de Islam en behandelt de laatste 10 jaren van zijn leven toen hij in Medina woonde. Je kan het boek bestellen door op de afbeelding te klikken.
wp969f432c.png


De historische Mohammed, de Mekkaanse verhalen

Dit boek van de hand van de Nederlandse Arabist Hans Jansen is een biografie van de Profeet van de Islam en behandelt de eerst periode van zijn leven toen hij in Mekka woonde. Je kan het bestellen door op de afbeelding te klikken.
wp70c61f24.png

Robert Spencer, directeur van www.jihadwatch.org heeft een aantal interessante en goed gedocumenteerde boeken geschreven in het Engels. Deze boeken zijn te verkrijgen via Amazon op volgende link.

 
wp6f3e90f8.jpg
wp23a01830.jpg


A God who hates is het eerste boek van Wafa Sultan. Het beschrijft haar weg uit de Islam. Zij groeide op in Syrië en woont nu in de Verenigde Staten. Zij is een van de oprichters van Former Muslims United, een Amerikaanse organisatie van ex-moslims. Haar boek kan besteld worden bij Amazon via de volgende link.

wp224f53e1.jpg
wp1390d6b2.jpg
wpe833a531.jpg
wp44193983.jpg


Unmasking Muhammad is een boek met een beschrijving van het psychologisch profiel van Mohammed. Het is geschreven door Sujit Das.
Hoofdstuk 1 is nogal polemisch van aard maar vanaf hoofdstuk 2 wordt het karakter van Mohammed op een heel gedetailleerde en wetenschappelijke manier ontleed. Het boek kan je downloaden door te klikken op deze link.

 
wp520fec13.png

DE ISLAM Kritische essays over een politieke religie (Wim van Rooy, Sam van Rooy)

Zoals de titel van het boek al te kennen geeft, bevat dit maar liefst 34 essays van gerenommeerde binnen- en buitenlandse experten over de uitdagingen die de Islam aan de westerse wereld stelt. Je kan het kopen in de boekhandel of op deze link.


Duur Betaald vertelt het verhaal van een Iraakse Moslim die zich samen met zijn gezin tot het Christendom bekeerd heeft en door het doodvonnis dat ten gevolge daarvan over hem uitgesproken is naar Frankrijk moeten vluchten is. Het boek kan besteld worden via de volgende link.

Duur betaald