wp69f99646.png

BEWEGING EX-MOSLIMS VAN BELGIË - MOUVEMENT DES EX-MUSULMANS DE BELGIQUE

wp1f64627c.png
wpe9143178.png
wp3a066fc9.png
wp1e2da4b2.png
wp1099933a.png
wpa0baa23e.gif
ISLAM is het Arabisch woord voor “ONDERWERPING” (aan de wil van Allah).

ISLAM heeft dezelfde stam als SALAM hetgeen vrede betekent. ISLAM betekent echter gewoonweg onderwerping en heeft niets met vrede te maken.

In het Westen proberen moslims een logische verklaring te geven waarom zij vijf keer per dag moeten bidden, in de maand Ramadan moet vasten, waarom een man vier vrouwen mag hebben, waarom een dief de hand dient afgehakt te worden. Dit is een zinloze oefening. Over hetgeen “Allah en zijn Boodschapper” bevolen hebben, hoeft geen discussie gevoerd te worden of een bepaalde logica gezocht te worden. “Allah en zijn Boodschapper” dienen gewoonweg gehoorzaamd te worden. Zij weten gewoonweg alles beter.

De relatie tussen de gelovige en Allah is er één zoals die tussen slaaf en meester. Moslims noemen zichzelf slaaf van Allah of Abd Allah. Vele jongensnamen bestaan uit Abd (slaaf) gecombineerd met een van de 99 namen of karakteristieken van Allah, bvb Abd-al-karim hetgeen betekent slaaf van de Edelmoedige (= Al-Karim = Allah). En een slaaf dient enkel uit te voeren wat zijn meester zegt zonder daarbij al te veel commentaar te geven.


WAT IS DE ISLAM ???

Onderwerping