wp69f99646.png

BEWEGING EX-MOSLIMS VAN BELGIË - MOUVEMENT DES EX-MUSULMANS DE BELGIQUE

wp1f64627c.png
wpe9143178.png
wp3a066fc9.png
wp1e2da4b2.png
wp1099933a.png
wpa0baa23e.gif

HOE BESTUDEER IK DE ISLAM ???

5. DE SHARIAH: De islamitische wet, deel 1
De Shariah is gebaseerd op de Koran en de Hadith. Het is de omzetting van de Koran en de Hadith in wetgeving. Na een grondige studie van de Koran en de Hadith zal je begrijpen waar de verschillende wetten vandaan komen. Op deze site maken wij ook regelmatig die oefening. Wij vermelden de wetten uit de Shariah en zeggen dan waar die vandaan komen.

De Soennieten hebben 4 grote scholen:
 Shafi’i
 Hanbali
 Hanafi
 Maliki

Voor de Shi’iten is de Ja’afari school de belangrijkste.

De verschillende scholen zijn het in grote lijnen over alle belangrijke principes eens. De reden hiervoor is eenvoudig. Hun bronnen zijn dezelfde: de Koran en de Hadith.

Indien er een onderscheid is, dan gaat het eerder over de procedures om bepaalde regels toe te passen, niet over de regels zelf.

Een voorbeeldje. Alle scholen zijn het erover eens dat een afvallige dient gedood te worden. Sommige scholen zeggen dat dit enkel voor mannen geldt en dat vrouwen een levenslange gevangenisstraf moeten krijgen. Er is ook een verschil in de procedure over de mogelijkheid die een afvallige moet krijgen om zich te bedenken en terug moslim te worden.

DE SHAFI’I SCHOOL: BOEK “RELIANCE OF THE TRAVELLER”

Het hieronder afgebeelde boek volgt de school van de Shafi’i en geeft heel overzichtelijk de islamitische wet weer over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je kan het bestellen op Amazon. Het heeft een certificaat van goedkeuring van de Universiteit van Al-Azhar in Kairo. Dit is de belangrijkste Soennietische Islamitische universiteit. Het certificaat stelt dat hetgeen in het boek staat overeenkomt met “de praktijk en het geloof van de orthodoxe soennietische gemeenschap” (letterlijk : “conforms to the practice and faith of the orthodox Sunni Community”)

Men kan gerust stellen dat dit boek weergeeft wat de Islam volgens de islamitische geleerden daadwerkelijk voorschrijft. Veel hiervan vindt men in Islamitische landen normaal, maar is zo erg dat Imams in België geen andere keuze hebben dan ze te ontkennen, anders zou de Islam al lang verboden zijn in België.
wpcfd29fe7.png
DE HANBALI SCHOOL:
Wij zijn nog op zoek naar een Engelse vertaling van een Shariah handboek van deze school.

DE HANAFI SCHOOL:
Een boek dat de islamitische wetgeving volgens deze school uiteenzet te koop op www.sunnipath.com op volgende link.

DE MALIKI SCHOOL:
Een shariah handboek van deze school is online consulteerbaar op de website in deze link.

EEN VERGELIJKEND OVERZICHT VAN DE VIJF SCHOLEN:
Een boek dat de islamitische wetgeving van de vijf belangrijkste shariah scholen (Shafi’i, Hanbali, Hanafi, Maliki en Ja’afari) naast elkaar plaatst is te koop op Amazon op volgende link.

Bedenkingen van de Beweging van Belgische Ex-moslims over de Shariah:
Wij geven een aantal bedenkingen in ...