wp69f99646.png

BEWEGING EX-MOSLIMS VAN BELGIË - MOUVEMENT DES EX-MUSULMANS DE BELGIQUE

wp1f64627c.png
wpe9143178.png
wp3a066fc9.png
wp1e2da4b2.png
wp1099933a.png
wpa0baa23e.gif

HOE BESTUDEER IK DE ISLAM ???

3. DE SIRA: Biografieën van Mohammed
THE LIFE OF MUHAMMAD door IBN ISHAQ  

is de oudst bewaarde biografie van Mohammed, geschreven door Ibn Ishaq (704-768 AD), vertaald naar het Engels door Prof. Guillaume en gedrukt in Pakistan. Men zou verwachten dat er in Pakistan geen boeken over Mohammed gedrukt worden die hem in een negatief daglicht zouden kunnen stellen. Wie echter navertelt wat zoal in dit boek geschreven staat, wordt gegarandeerd voor islamofoob uitgescholden.

De biografieën van Mohammed zijn niet met dezelfde nauwgezetheid opgesteld als de Hadith maar er wordt door de islamitische geleerden in het algemeen aangenomen dat er toch een goed beeld over het ontstaan van de Islam in weergegeven wordt. Daarenboven vertellen de verschillende biografen ongeveer hetzelfde verhaal en zijn ze het over de belangrijkste feiten eens.

Zonder deze werken is het onmogelijk om te begrijpen wat een groot deel van de Koran betekent en kan men dus ook geen vat krijgen op de geest van de Islam.
wp4cb70dde.png
Het boek kan je bestellen op Amazon en het wordt zelfs gebruikt door islamitische professoren als lesmateriaal over de geschiedenis van de Islam. Op deze link kan je een voorbeeld vinden. De afgebeelde dame met hoofddoek is Ingrid Mattson. Zij is professor Islam en voorzitster van de Islamic Society of North America.

Indien je van mening bent dat dit boek de Islam beledigt, gelieve je tot de Ambassade van Pakistan in Brussel, 57 Avenue Delleur, 1170 Brussels te richten met de vraag om te verhinderen dat dit boek nog verder in Pakistan gedrukt wordt.

Wij willen de lezer waarschuwen dat er in dit boek extreem gewelddadige scènes voorkomen.

Een Nederlandse vertaling bestaat ook. Je kan die kopen op deze link. In vergelijking met de Engelse vertaling ontbreken er delen. Niet alles is dus in de Nederlandse vertaling overgenomen.

THE HISTORY OF AL-TABARI

bevat een dertigtal boeken over het ontstaan van de Islam en de verspreiding ervan in de eerste honderden jaren na de dood van Mohammed. Deze boeken zijn samengesteld door Tabari die geleefd heeft van 839 tot 923 AD. De delen die interessant zijn en over het leven van Mohammed handelen zijn:

Volume VI: Mohammed in Mekka
Volume VII: De stichting van de eerste islamitische gemeenschap
Volume VIII: De overwinning van de Islam (een militaire overwinning)
Volume IX: De laatste jaren van de Profeet

De boeken zijn gemakkelijker te lezen dan het boek van Ibn Ishaq en bevatten ook de nodige referenties naar de Koran.

Je kan de vier vermelde volumes bestellen op Amazon. Het is dan even zoeken naar de volumes VI, VII, VIII en IX.